Το νερό μπορούμε να το βρούμε ως στερεό, υγρό ή αέριο. Αλλά υπάρχει και μία τέταρτη μορφή στην οποία μπορούμε να το συναντήσουμε – γνωστή ως «ενδιάμεση»- η οποία αφορά στο νερό που υπάρχει μέσα στο σώμα μας – το φυσιολογικό νερό. Συνδέεται με το μεταβολισμό των κυττάρων, είναι το βασικό στοιχείο που εξασφαλίζει τη λειτουργία, την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας. Έχοντας ως έμπνευση το νερό που βρίσκεται φυσικά μέσα στο δέρμα μας, η Institut Esthederm ανέπτυξε το Κυτταρικό Νερό, του οποίου τα συστατικά είναι παρόμοια με αυτά που βρίσκουμε στο νερό στο δέρμα μας το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή. Σε απόλυτη αρμονία με το δέρμα, ενισχύει το μεταβολισμό του και προστατεύει τη νεανική του όψη.

Το νερό είναι το κυρίαρχο συστατικό στα καλλυντικά βάσει ποσότητας.

Περίπου το 70% για τις κρέμες και ακόμη περισσότερα για τις λοσιόν. Το απεσταγμένο νερό το οποίο χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τις περισσότερες εταιρίες, λειτουργεί μόνο ως φυσικό έκδοχο.


Στις συνθέσεις της Institut Esthederm το μόνο είδος νερού που χρησιμοποιείται είναι το κυτταρικό, κάνοντας τις συνθέσεις της κατά 70% πιο αποτελεσματικές.